Οι εκδρομές της τελευταίας στιγμής

Είναι και κάτι εκδρομές που κανονίζονται πάντα την τελευταία στιγμή. Και, όμως, αυτές είναι οι καλύτερες. Είτε αυτή η εκδρομή είναι ολοήμερη είτε δεκαήμερη θα ισχύουν τα ίδια. Σίγουρα θα έχεις κανονίσει και συ μία τέτοια στο παρελθόν. Και φυσικά την ιδέα θα ρίξει ο τρελός της παρέας, η κακιά επιρροή και εννοείται ότι οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν γιατί τα απλά είναι τα ωραία και μας αρέσει να περνάμε καλά. Όλα ξεκινούν με ένα "ψήνεστε να πάμε εκεί;" και μετά όλα αρχίζουν. Ξεκινάει η έρευνα για τον προορισμό, το μεταφορικό μέσο, τα συνολικά έξοδα, καθώς και τι είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας. Υπάρχουν φορές που την εκδρομή θα την κανονίσει η μισή παρέα και θα θεωρήσουν δεδομένο πως θα έρθεις και εσύ, μην ανησυχείς, την τελευταία μέρα θα σε πουν τα νέα. Ας μη παραληφθεί ότι σε κάτι τέτοιες εκδρομές που σχεδιάστηκαν αυθόρμητα πάντα κάποιος θα ξεχάσει να πάρει κάτι μαζί του και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί κάτι απρόοπτο. Αλλά αυτά τα απρόοπτα είναι τα καλύτερα και θα τα θυμόμαστε πάντα. Τι να πω για αυτές τις εκδρομές άλλο; Μόνο καλή παρέα χρειάζεται και όρεξη. Στην τελευταία μάλιστα από όσο θυμάμαι ξεκινάμε δύο άτομα και παίρνουμε τηλέφωνο τον τρίτο "σε μία ώρα θα είμαστε στο σπίτι σου, ετοιμάσου για διήμερο". Δεν χρειάζεται να πούμε παραπάνω, οι ιστορίες που ζούμε είναι μοναδικές, γεμάτες γέλιο και καλό είναι να μένουν μόνο μεταξύ της παρέας.


Στην περίπτωση που δεν έχεις καμία τέτοια ιστορία ήρθε ο καιρός με μερικά απλά βήματα να ζήσεις μία. Ίσως να θεωρήσεις πως είναι ακόμη μια βλακεία, πως είναι κάτι που κάνουν τα ανώριμα. Ίσως και να έχεις δίκιο αλλά είναι μια απίστευτη εμπειρία που πρέπει να ζήσεις και σίγουρα θα περάσεις πολύ καλύτερα από αυτά που οργάνωνες καιρό. Γιατί; Για όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Βήμα 1 προορισμός
Ο προορισμός καθορίζεται ανάλογα με το τι θες να κάνεις όταν φτάσεις κυρίως και έπειτα με το ποιο μέρος θα ήθελες να είναι.

Βήμα 2 badget
Κοίταξε πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις (το ξοδεύω νομίζω δεν είναι κατάλληλη λέξη για κάτι που καταναλώνεται σωστά) οπότε πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να καταναλώσεις στις διακοπές ώστε να οργανώσεις το που θα περάσεις τη νύχτα, το φαγητό, τη μεταφορά, τις δραστηριότητες, το πόσες μέρες.

Βήμα 3 τελική οργάνωση
Φώναξε τη παρέα και πες τους την ιδέα σου.

Βήμα 4 Επιβεβαίωσε την εκδρομή
Αφού είπες την ιδέα στη παρέα σου και δέχτηκαν να σε ακολουθήσουν (ή αφού τους έπεισες επειδή έκαναν τους δύσκολους) ήρθε ο καιρός να οργανώσεις όσα σκέφτηκες στο βήμα 2. Φυσικά η εκδρομή πρέπει να είναι τώρα κοντά που υπάρχει και όρεξη, ας πούμε σε δύο βδομάδες το αργότερο γιατί μετά πιθανόν να μην υπάρχει η ίδια όρεξη για τα ίδια σχέδια.

Βήμα 5 είσαι έτοιμος
Φτιάξε βαλίτσα και έφυγες!





Σχόλια