Γιατί να φορέσω κράνος;

Σίγουρα όλοι παρατηρούμε στο δρόμο ποδηλάτες αλλά κυρίως μηχανόβιους που αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα να μη φοράνε κράνος, πολλές φορές μάλιστα το έχουν κρεμασμένο πάνω στο καθρέφτη ή στο μπράτσο τους ενώ άλλες αποθηκευμένο μέσα στη μπαγκαζιέρα σαν αξεσουάρ μηχανής.
Γιατί να το κουβαλάς μαζί σου και να μη το φοράς; Είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα συμβεί τίποτα, ότι είσαι τόσο καλός οδηγός; Μάλλον δεν κατάλαβες. Ακόμη και ο καλύτερος να είσαι, μπορεί κάποιος άλλος να κάνει βλακεία και να πέσεις πάνω του ή αυτός σε σένα. Είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα σου πεταχτεί μπροστά σου ένας πεζός, ότι δεν θα κάνει κανείς αναστροφή μπροστά σου, δεν θα αλλάξει ρεύμα ή δεν θα στρίψει χωρίς φλας; Στην Ελλάδα ζούμε! Εδώ βλέπεις στο δρόμο τα πιο παράλογα πράγματα. Νομίζω δεν έχεις κανέναν σοβαρό λόγο να μη φοράς το κράνος.


Και ξέρεις κάτι; Ο οδηγός του αυτοκινήτου που θα σε χτυπήσει δεν θα πάθει τίποτα, εσύ θα γίνεις παζλ!
Δεν θεωρείται άδικος θάνατος (χτύπα ξύλο) αν τον προκαλείς συνεχώς.
Αλλά ακόμη και να μη χτυπήσεις με κάποιο άλλο βλήμα στο δρόμο, έχεις εσύ τόσο πολύ εμπιστοσύνη στους ελληνικούς δρόμους; Για αυτούς που είναι γεμάτο λακκούβες μιλάω, για εκείνους που μαζεύουν νερά στις λακκούβες τους, για αυτούς που έχουν τόσο καιρό να συντηρηθούν και έχει λιώσει η άσφαλτος και γλιστράει. Είναι περιττό να αναφέρω και για εκείνες τις ωραίες απότομες στροφές με την ανάποδη κλίση!    





Και άντε εσένα δεν σε νοιάζει αν πάθεις κάτι, την οικογένεια και τον κοινωνικό σου περίγυρο δεν τους σκέφτεσαι; Αν πάθεις κάτι και κοιμηθείς για πάντα (χτύπα ξύλο, χτύπα και το κεφάλι σου) φαντάζεσαι τι θα γίνει; 

Η γυναίκα σου θα κλαίει, θα θέλει να ανοίξει η γη να τη καταπιεί, θα σε βρίζει για τη μαλακία σου και δεν πιστεύω να μιλήσει ποτέ ξανά σε κανέναν. Πιθανόν να ξεκινήσει και τα ναρκωτικά.
Η μάνα σου θα θέλει να αυτοκτονήσει, να πάρει τη θέση σου και ο πατέρας σου, ο άνθρωπος που νόμιζες ήταν ο πιο σκληρός από όλους θα χάσει τη ψυχραιμία του και θα ξεσπάσει με το δικό του τρόπο.
Τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα, θα φοβούνται να ανεβούν σε οτιδήποτε έχει ρόδες και κινείται πάνω από 40 χλμ/ώρα, θα ξέρουν ότι έφυγες επειδή ήσουν μάγκας και δεν φορούσες κράνος. Οι φίλοι σου δεν θα γελάσουν ποτέ ξανά.

Νιώθεις ακόμη μάγκας που δεν φοράς κράνος; Το βλέπεις ακόμη σαν αξεσουάρ μηχανής; Ίσως να υπερέβαλα και εγώ σε κάποια σημεία αλλά θέλω να έχω καλύψει τη χειρότερη δυνατή περίπτωση.
Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις. Αν είσαι οδηγάς δίκυκλο αποφασίζεις μόνο σου τι θα κάνεις. Αν πάλι οδηγάς αμάξι να προσέχεις αυτούς τους  τυπάδες που κυκλοφορούν χωρίς κράνος και να μοιράζεσαι το δρόμο με αυτούς.

Δυστυχώς οι Έλληνες οδηγοί δεν ξέρουν να θρηνούν.

Αν θέλεις διάβασε ένα σχετικό blog για όλους τους οδηγούς εδώ!

Επίσης μπορείς να κάνεις ένα like στη νέα μας σελίδα στο facebook εδώ για να μη χάσεις τίποτα.

Σχόλια

  1. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πια δικαιολογία για όσους γίνονται θλιβερή στατιστική όταν εμπλέκονται σε ατύχημα χωρίς κράνος. Φοράω στο ποδήλατο που πηγαίνει με 15 στην ανηφόρα, με 30 στο ίσιο αλλά και ...50 στη κατηφόρα. Περιμένω να φορούν και στα μηχανάκια για μικρομετακινήσεις.

    Επειδή όμως δε βάζουμε μυαλό είμαι της άποψης να εφαρμοστούν ακόμη σκληρότεροι νόμοι. Όχι πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος. Κατάσχεση οχήματος για έκθεση ανθρώπινων ζωών σε κίνδυνο.

    Θα χάσουν 100 άτομα τα μηχανάκια τους σε δέκα μέρες μέχρι να διαδοθεί η αυστηρότητα του νόμου και εφόσον δε σέβονται τη ζωή τους τουλάχιστον να μάθουν να φοβούνται το νόμο που θα τους τη προστατεύει. Τι είναι 100 μηχανάκια μπροστά στις 100 ζωές που θα σώζονται κάθε χρονιά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ισχυρότερες ποινές είναι μια λύση αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και η ιδανικότερη. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί από τη πηγή συμβουλεύοντας τα παιδιά που είναι οι αυριανοί οδηγοί και τους "διάσημους" οι οποίοι αποτελούν είδωλα και πρότυπα για τους νεότερους οι οποίοι τους αντιγράφουν.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου