Όλοι κάνουμε λάθη


Όλοι έχουμε κάνει κάποια στιγμή κάτι για το οποίο έχουμε μετανιώσει. Αλλά το θέμα είναι τι κάνεις μετά. Το δύσκολο είναι πως θα τα διαχειριστείς. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτά και μάλιστα άμεσα. Έτσι μόνο δείχνουμε ότι είμαστε ταπεινοί και ώριμοι. Στη συνέχεια πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά. 
Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν προσπαθούν καν. Ίσως επειδή απογοητεύονται από τα λάθη τους και δεν έχουν τη δύναμη να το ξεπεράσουν και να πάνε παρακάτω. Μήπως νιώθεις και εσύ έτσι; να θυμάσαι ότι αν το κάνεις και εσύ είναι σαν να κυκλοφορείς συνέχεια με τη μάνα σου για να σε προστατεύει.
Αν επικεντρώνεσαι σε ότι έγινε θα έχεις πεσμένη ψυχολογία και θα σου λείπει η ενέργεια για να αντιμετωπίσεις το παρόν. 
Να σκέφτεσαι τα λάθη σου και να μαθαίνεις κάτι από αυτά. Ίσως ήταν γραφτό να γίνει. Δεν το ξέρεις. Πάντως μέσα από τα λάθη παίρνουμε τα καλύτερα μαθήματα που δεν ξεχνάμε ποτέ. Ακόμη και στο σχολείο μόνο αν κάνεις κάτι λάθος θα το μάθεις καλά και για αυτό συχνά οι καθηγητές βάζουν ασκήσεις που δεν μπορούμε να λύσουμε ώστε να δυσκολευτούμε, να κολλήσουμε, να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω, να κάνουμε λάθος (ότι θα κάνουμε λάθος είναι σχεδόν σίγουρο) και τελικά να το μάθουμε.

Αυτό που θέλω να πω είναι να μη κολλάς σε αυτά γιατί θα σε πάρουν από κάτω. Λάθη θα γίνονται συνέχεια. Που είναι το κακό; Αν τα κάναμε όλα σωστά δεν θα είχε νόημα να προσπαθούμε, όλοι θα ήμασταν το ίδιο καλοί και τελικά θα βαριόμασταν. Οπότε τι να κάνεις; να βλέπεις τα λάθη σαν μάθημα. Εγώ αυτό κάνω. Το καθένα θα σου δώσει τη δικιά του εμπειρία ώστε να βελτιωθείς και να χειριστείς διαφορετικά τη κατάσταση την επόμενη φορά. 
Και στην τελική τι; Φοβάσαι μήπως σε κρίνει κανείς; Οι άνθρωποι πάντα θα κρίνουν ακόμη και αν τα κάνεις όλα σωστά. Είναι στο DNA τους. Αλλά από την άλλη don't worry. Μη σε νοιάζει τι γνώμη έχουν για σένα, είναι απασχολημένοι στο να αναρωτιούνται τι γνώμη έχεις εσύ γι' αυτούς. Trust me!

Σχόλια