Τι τρέχει με τα pokemon και τα Rugrats?

 Έχουμε μιλήσει τα διδάγματα από τα κινούμενα σχέδια των 90ς [πάτα εδώ] και για τις αλήθειες που κρύβουν [πάτα εδώ]. Τώρα θα μιλήσουμε για την αλήθεια πίσω από δυο συγκεκριμένα παιδικά. 

Τα πόκεμον, η παιδική σειρά που όλοι αγαπήσαμε δεν υπάρχουν!
Τώρα θα πείτε για νέο μας το λέει;
Δεν εννοώ αυτό. Πίσω από τη σειρά υπάρχει μια συνωμοσία, δυο θεωρίες που όμως δεν ξέρουμε ποια είναι αληθινή.
Η πρώτη θεωρία θέλει τον Ας να βρίσκεται σε κώμα! (Ναι σας χάλασα τα παιδικά σας όνειρα) Σύμφωνα με αυτήν ο κόσμος του Ας είναι φυσιολογικός μέχρι που στα πρώτα επεισόδια μια αστραπή τον χτύπησε ενώ έκανε ποδήλατο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου το χορηγήθηκε μια  βαριά φαρμακευτική αγωγή. Τελικά σώθηκε αλλά έμεινε σε κώμα! Έτσι οι περιπέτειες του που λατρέψαμε ήταν απλά γέννημα του υποσυνειδήτου  του και τίποτα περισσότερο. Αυτό εξηγεί γιατί ο Ας δεν μεγάλωνε ποτέ όσο περνούσαν τα επεισόδια και οι κύκλοι και ήταν πάντα 10 χρονών (ακόμη 10 χρονών είναι, όχι επειδή είναι κινούμενο σχέδιο αλλά επειδή είναι σε κώμα). Εξηγεί, επίσης γιατί η ομάδα "πύραυλος" δεν είναι πραγματικά επικίνδυνη και έτσι και τα "όνειρα" του Ας δεν είναι επικίνδυνα (καμία αναφορά στο να είναι απλά μια ομάδα ηλιθίων και τρελών) και γιατί ο Ας έχει εξαιρετικές ικανότητες χωρίς καθόλου εξάσκηση. (όχι ότι είναι κινούμενο σχέδιο ξαναλέω).

Η άλλη θεωρία θέλει τον Ας και τις περιπέτειες του να είναι απλά παραμύθια που λέει μια γιαγιά στην εγγονή της. Για αυτό σε μερικά επεισόδια παρατηρείται μέσα στο κόσμο η ίδια γιαγιά να κρατάει το ίδιο κοριτσάκι. Τα υπόλοιπα είναι τα ίδια, Ο ας δεν μεγαλώνει, έχει απίστευτες ικανότητες και η ομάδα πύραυλος δεν είναι επικίνδυνη.

Άρα βλέπεις τι εννοώ όταν λέω ότι δεν υπήρξαν ποτέ οι περιπέτειες του Ας. 
Πρώτο θέμα complete!

Δεύτερο θέμα τα απίθανα μωρά (Rugrats). 

Πίστευες ποτέ ότι αυτή η σειρά θα έκρυβε μια τρομακτική ιστορία; Κάθε παιδί των 90ς και όχι μόνο λάτρεψε τις ιστορίες των μικρών αυτών παιδιών. Μέχρι τουλάχιστον να μάθουμε την καταθλιπτική ιστορία πίσω από τα χιουμοριστικά επεισόδια. 

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία όλα ήταν απλά μια επινόηση της Ατζέλικα, η οποία έπασχε από σχιζοφρένεια. Ο Τσάκι και η μητέρα του πέθαναν το 1986 και για αυτό ο πατέρας τους εμφανίζεται ένα ψυχικό ράκος. Ο Τόμι πέθανε στη γέννα και για αυτό ο Πατέρας του ο Στου στη σειρά περνάει ώρες ολόκληρες στο υπόγειο εφευρίσκοντας παιχνίδια για ένα παιδί που δεν έζησε ποτέ. Η μις Ντεβίλ απέβαλε πριν η Ατζέλικα μάθει το φύλο του παιδιού και για αυτό το λόγο επινόησε τα δίδυμα. Το μόνο που ήταν αληθινό ήταν ο αδερφός του Τόμι ο Ντιλ. Έτσι εξηγείται γιατί ο Ντιλ δεν υπάκουε τις εντολές της Ατζέλικας. Μάλιστα σε έναν καυγά τους που εξελίχθηκε τρομακτικά η Ατζέλικα, άθελα, της το χτύπησε δυνατά προκαλώντας του μόνιμη βλάβη. Όταν κατάλαβε τι είχε κάνει έπεσε στα ναρκωτικά θέλοντας να διατηρήσει το κόσμο που είχε φτιάξει με το μυαλό της, έναν ιδανικό κατά αυτήν κόσμο. Έτσι θεωρείται και η εξέλιξη της σειράς με τίτλο "Τα απίθανα μωρά μεγάλωσαν". Η Σούζι ήταν η μοναδική πραγματική φίλης της Ατζέλικας η οποία προσποιούνταν την ύπαρξη των μικρών για να κάνει την φίλη της χαρούμενη. 
Όμως από την άλλη μεριά η θεωρία αυτή δεν μπορεί να στηριχτεί διότι υπάρχουν ιστορίες όπου η Ατζέλικα δεν είναι παρούσα, υπάρχουν ξεχωριστές σκηνές με τα παιδιά και τους γονείς, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από διάφορα επεισόδια. 

Σχόλια