Κανείς δεν συμπαθεί αυτούς που λένε πάντα την αλήθεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι θέλουν οι άνθρωποι να είναι ειλικρινής μαζί τους, να λένε την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι. Έτσι λένε πως θέλουν αλλά στη πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν φορές που δεν θέλεις να ξέρεις την αλήθεια ή δεν θέλεις να τη πιστέψεις, υπάρχουν φορές που χρειάζεσαι ένα ψέμα για να νιώσεις καλύτερα και ας μη το παραδέχεσαι. Υπάρχουν ακόμη και φορές που η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για σένα και δεν θα την αντέξεις. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω παραδείγματα. Σίγουρα θυμάσαι και εσύ στιγμές που είπες ψέματα σε κάποιον για να μη τον πληγώσεις, να μη τον στενοχωρήσεις ή να μη τους ρίξεις την αυτοπεποίθηση. Μερικές φορές που ήξερες την αλήθεια, αλλά ήθελες να ακούσεις ένα γλυκό ψέμα για να νιώσεις καλύτερα επειδή θες να ονειρεύεσαι μιας και έτσι δεν ενοχλείς κανέναν.
Αυτοί είναι όλοι οι άνθρωποι που παρόλο που λένε πως θέλουν να ξέρουν την αλήθεια, δεν θέλουν. 

Και φυσικά υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που λέει συχνότερα ψέματα για να γίνει πιο αγαπητός. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πως να λένε γλυκά αθώα ψεματάκια και λόγια που αρέσουν στους ανθρώπους παρόλο που αυτοί δεν τα πιστεύουν, προκειμένου να γίνουν πιο αγαπητοί. Και για κάποιο λόγο όλοι τους αγαπάνε και ας ξέρουν ότι μερικές φορές ψεύδονται. 

Από την άλλη μεριά υπάρχει μια μικρή κατηγορία ανθρώπων με αναλογία 1/10 ανθρώπους. Είναι δύσκολο να τους βρεις και ακόμη πιο δύσκολο να τους συμπαθήσεις. Σου φαίνεται τρελό πως μπορούν να είναι συνεχώς ειλικρινής μαζί με τους άλλους και να λένε πάντα κατάματα την σκληρή αλήθεια ωμά, άσχετα για το πως θα νιώσεις μετά. Φυσικά αν είναι φίλοι θα σε στηρίξουν και θα σε πουν ότι θα είναι εκεί για σένα αλλά παρόλα αυτά θα σε πουν αυτά που δεν θες να ακούσεις και αυτά που δεν θέλεις να πιστέψεις γιατί σε νοιάζονται. Τι άλλο να πω γι'αυτούς; Οι προθέσεις τους είναι πάντα καλές και θέλουν να βοηθήσουν. Είναι κακό που έμαθαν να λένε την αλήθεια; Ωστόσο, αν τους βάλεις στη ζωή σου και αντέξεις αυτή τη περίεργη μανία να λένε πάντα ότι σκέφτονται, ότι νιώθουν και ότι πιστεύουν πάντα με ειλικρίνεια, τότε θα τους αγαπήσεις, ίσως να μαλώνετε συχνά, αλλά θα τους αγαπήσεις και θα τους βάλεις βαθιά στη καρδιά σου. Θα ξέρεις ότι ποτέ δεν θα σου πουν ψέματα και για αυτό το λόγο και μόνο θα τους εμπιστεύεσαι. 
ΑΝ αντέξεις αυτή τη μανία τους όμως!

 Και είναι αστείο όλο αυτό έτσι δεν είναι; Είναι αστείο το γεγονός πως όλοι όσοι ψεύδονται γίνονται διάσημοι και συμπαθητικοί ενώ όσοι είναι ειλικρινής είναι "ψυχοπαθείς". Ναι, νομίζω η λέξη "ψυχοπαθείς" είναι σωστή, έτσι θα τους χαρακτήριζε ο κόσμος που έχει μάθει να ακούει και να εμπιστεύεται τα ψέματα, έχει μάθει να πιστεύει τις ετικέτες που το δείχνουν. Για να αγαπήσεις κάποιον πρέπει να απαλλαγείς από "ετικέτες" Ο άνθρωπος έχει φτιάξει μια όμορφη στατική εικόνα του κόσμου, τυχαία ή αναγκαστικά αποτυπωμένη πάνω του, μέσα από αλυσίδες καθοριστικών συνειρμών. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι αυτή η αποτυπωμένη εικόνα είναι η πραγματικότητα. 

Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή θα πιστεύουν ότι γράφω βλακείες. Αν είσαι, όμως, ο ένας που συμφωνεί μαζί μου τώρα βρήκες ακόμη έναν με ίδιες απόψεις. 
Η αλήθεια χρειάζεται. Σκέψου πως ο πρώτος άνθρωπος που εκτόξευσε προσβολή ήταν ο θεμελιωτής του πολιτισμού. 


Σχόλια