Τα παραμύθια αλλιώς ( ο καλός λύκος)

Εγώ πάντα θα λέω ότι ο λύκος είναι ο ήσυχος ιππότης που μας προστατεύει τη νύχτα και να δεις που η κοκκινοσκουφίτσα ήταν η κάρχια της τότε εποχής. Το "αθώο" καλομαθημένο κοριτσάκι που μεγάλωσε στα πούπουλα και μυρίζει μπελβεντέρε από χιλιόμετρα μακρυά (στη προκειμένη περίπτωση τα βατόμουρα του δάσους), που πουλάει τη ζωή της σε ιστορίες για παιδιά για να αποκτήσει φήμη και λεφτά και έχει τα μούτρα να μιλάει για αγάπη (την αγάπη για τη γιαγιά της). Το μικρό αυτό κοριτσάκι που ταράζει με τις φωνές της και τη φάλτσα φωνή της όλο το δάσος και νομίζει ότι τραγουδάει και που προκαλεί με τη κόκκινη της καμπαρντίνα για να εντυπωσιάζει τα αγοράκια. και φυσικά το παίζει ψαγμένη στους αναγνώστες και πως ξέρει το δάσος ενώ δεν σκαμπάζει Χριστό. Ρε μήπως τα έκανε όντως όλα αυτά για τα λεφτά; Μήπως εκμεταλλεύτηκε τον αθώο λύκο για να πουλήσει μια καλή ιστορία; Και αν τραβιέται κάθε μέρα με έναν διαφορετικό για να περνάει καλά και να έχει ιστορίες να λέει ώστε να βγαίνει πρωτοσέλιδο; Τελικά πόση κακία μπορεί να κρύβει κάτω από αυτή τη κόκκινη καμπαρντίνα;

Ο λύκος τώρα, μπορεί να μην είναι τόσο δυνατός όσο η τίγρης ή το λιοντάρι αλλά δεν θα τον δεις ποτέ του να υποδουλώνεται και να κάνει σόου σε τσίρκο. Φυσικά, όμως, ακόμη και το πιο ισχυρό πλάσμα μπορεί να το κάνει ότι θέλει ένα κοριτσάκι και σε αυτή τη περίπτωση είναι η κοκκινοσκουφίτσα. Και οι λύκοι, φίλε μου, μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους από όσο νομίζεις. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ουρλιάζουν οι λύκοι την νύχτα; Οι λύκοι, αγαπητέ μου είναι αθώα και ευαίσθητα πλάσματα. Όταν ένα αγαπημένο τους , μέλος της αγέλης ή ο αρχηγός τους απομακρύνεται, τότε αυτοί ουρλιάζουν για να κρατήσουν επαφή μαζί του και να ξέρουν που βρίσκεται και αν είναι όλα καλά (ακριβώς όπως και η Ελληνίδα μάνα). Η ένταση της φωνής τους δυναμώνει ανάλογα με το πόσο αγαπημένος, τους είναι το πρόσωπο για το οποίο φωνάζουν ή την ιεραρχία αντίστοιχα.
Και, μάλλον, ήρθε η ώρα να σου πω μια ιστορία.
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ο Άκης, το μικρό λυκάκι. Ο Άκης, λοιπόν, μια ηλιόλουστη μέρα ένα βόλτα στο δάσος, ώσπου άκουσε μια φάλτσα φωνή να ουρλιάζει και πήγε να δει τη συμβαίνει. Τελικά ήταν ένα κοκκινοφορεμένο κοριτσάκι που "τραγουδούσε Οικονομόπουλο". Ο Άκης, εντυπωσιάστηκε από την απίστευτη ομορφιά της και πήγε να της μιλήσει. Την χαιρέτησε και της πρότεινε να πάνε μια βόλτα. Τότε αυτή, αφού έκανε λίγο παιχνίδι μαζί του, του λέει πως αν θέλει να βγούνε να πρέπει να κάνει ότι του πει. Έτσι του είπε ότι αυτή θα κρυφτεί μέσα στο στόμα του και αυτός θα πρέπει να πάει μεταμφιεσμένος στο σπίτι της γιαγιάς να την τρομάξει. Έτσι κι έγινε. Ο λύκος πήγε στο σπίτι της γιαγιάς μεταμφιεσμένος σε κοκκινοσκουφίτσα και τρόμαξε τη γιαγιά, αλλά λίγο πριν σταματήσει τη πλάκα και της εξηγήσει ότι όλα ήταν απλά ένα παιχνίδι, τον πυροβόλησε ο κυνηγός που είχε ειδοποιηθεί από την κοκκινοσκουφίτσα πως είναι ένας κακός στο σπίτι της γιαγιάς. Στη συνέχεια η κοκκινοσκουφίτσα είπε στο δικαστήριο την ιστορία που όλοι ξέρουμε και έζησαν αυτοί καλά και το λυκάκι βρήκε τον μπελά του.
Ηθικό δίδαγμα; Τα κοριτσάκια λένε ωραία παραμύθια.
Δεύτερο ηθικό δίδαγμα; Μη μου ζητήσετε ποτέ να γράψω παραμύθι, δεν το χω, ήταν άθλιο.
Καλημέρα!





Σχόλια