Όταν η Θεσσαλονίκη περίμενε τον ΠΑΟΚ στο λευκό πύργο.

Το Σάββατο 6 Μαΐου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ στο τελικό κυπέλλου στο Βόλο. Το νικητήριο γκολ ήταν οφσάιντ αλλά ο διαιτητής δεν το έδωσε. 

Μετά από αυτό η μισή Ελλάδα έκραζε τον παοκ ότι κέρδισε άδικα. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για αυτό. Δεν μπορεί να πει κανείς για στημένη διαιτησία τη στιγμή που ο επόπτης όταν κατάλαβε το λάθος του παραιτήθηκε. Δεν μπορεί κανείς να πει για αδικία τη στιγμή που κατά τη διάρκεια του ματς δεν δινόντουσαν τα φάουλ που γίνονταν. Δεν μπορεί να πει κανείς για άδικη νίκη, τη στιγμή που το 2011 όταν πήρε το κύπελλο η αεκ από τον ατρόμητο, κέρδισε με 1 γκολ διαφορά το οποίο ήταν οφσάιντ και κανείς δεν είπε τίποτα.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, μετά τη λήξη του αγώνα έγινε χαμός με επίκεντρο τη τούμπα και το λευκό πύργο. Η "γιορτή" συνεχίστηκε στο λευκό πύργο όπου μαζεύτηκαν όλοι οι Θεσσαλονικείς ανεξαρτήτως ηλικίας να γιορτάσουν τη νίκη της ομάδας τους. Στη γιορτή αυτοί πήγαν και οπαδοί άλλων ομάδων που χάρηκαν επειδή κέρδισε τη "κούπα" μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη. 
Οι δρόμοι έκλεισαν, πετούσαν πυρσοί, ακουγόντουσαν κόρνες και βεγγαλικά από πολλά σημεία της πόλης. Όλοι πήγαιναν στο λευκό πύργο να περιμένουν το πούλμαν της ομάδας το οποίο εμφανίστηκε στις 5 το πρωί. 
Μέσα στο μπούγιο όλοι ήταν μια οικογένεια, όλοι ήταν αδέρφια και φίλοι χωρίς ονόματα. Δεν είχε σημασία ποιος ήσουν, πως έμοιαζες, πόσα λεφτά είχες, πως ήσουν ντυμένος, τι ηλικία είχες. Σε εκείνη τη γιορτή ήταν όλοι μια οικογένεια, μια ομάδα που γιόρταζαν. Ακόμη και στο ραδιόφωνο γιόρταζαν, καθώς έβαζαν στον αέρα τραγούδια που γράφτηκαν για τον παοκ.

Δες στιγμιότυπα στο βίντεο.

Σχόλια