Όταν θες να ουρλιάξεις

Είναι φορές που θες να ουρλιάξεις με όλη σου τη δύναμη, απλά για να ξεσπάσεις επειδή είσαι συναισθηματικά φορτισμένος. Το περίεργο είναι πως αν το δοκιμάσεις βοηθάει. Αλλά όταν είσαι πολύ φορτισμένος δεν έχεις επιλογή. Η ψυχή θέλει να ουρλιάξει και θα βρει τον τρόπο, τη δύναμη, την φωνή. 
Είναι φορές που νομίζεις πως όλα πάνε χάλια, φορές που θέλεις να διώξεις από πάνω σου ένα βάρος, να εκτονωθείς σε κάτι και ο πιο καλός τρόπο που γνωρίζεις είναι το να ουρλιάξεις.

Και όταν θες να κλάψεις, κλάψε, θα καθαρίσουν τα μάτια σου και η καρδιά σου. Και όταν θες να ουρλιάξεις, ούρλιαξε, θα αναπνεύσεις καλύτερα μετά. Και όταν θες να τα αφήσεις όλα και να φύγεις, άστα και φύγε. Στην επιστροφή θα είναι όλα καλύτερα. Και όταν θες να πεις κάτι σε κάποιον πες το σήμερα γιατί αύριο μπορεί να μην μπορείς, μπορεί να είναι αργά. 

Και όταν θες να ουρλιάξεις, ούρλιαξε. Και οι λύκοι ουρλιάζουν και όχι άσκοπα. Οι λύκοι φαίνεται πως ουρλιάζουν όταν απομακρύνονται από υψηλόβαθμα μέλη γιατί τα μέλη αυτά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή των λύκων. Όσο απομακρύνονται, είναι λογικό οι υπόλοιποι λύκοι να προσπαθούν να κρατήσουν επαφή. Το ίδιο ισχύει και για τις φιλίες. Οπότε ένας λύκος ουρλιάζει όταν νιώθει μόνος. Υπάρχει, λοιπόν, μια συναισθηματική σύνδεση και ο βαθμός του ουρλιαχτού σχετίζεται με τον ποιοτικό χρόνο που είχαν περάσει μαζί ή την αξία που είχε για αυτούς, αυτός που απουσίαζε.

Ούρλιαξε και θα καθαρίσεις. Είχα την τύχη να δω σε έναν διεθνή αγώνα, κάποιους αθλητές, πιθανόν Αμερικάνους, το βράδυ πριν τη μέρα του αγώνα να πηγαίνουν στο κέντρο του σταδίου, να ανεβαίνουν κάπου ψηλά και να ουρλιάζουν με όλη τους της δύναμη για να φύγουν από πάνω τους όλα τα βάρη και να χαλαρώσουν. Κάποτε, κάποιος είπε πως αν συνηθίσεις τη σιωπή, σειρά μετά έχει η ντροπή!

Και όλα αυτά δεν τα λέω για να βγεις έξω και να ουρλιάζεις χωρίς λόγο. Απλά θέλω να σου πω, πως εάν έχεις την επιθυμία να φωνάξεις, να κλάψεις, να γελάσεις ή να ουρλιάξεις, να το κάνεις. Μη το κρατήσεις μέσα σου. Κάνε το και όλα θα είναι πολύ καλύτερα μετά.

Σχόλια