Τι είναι το φυσιολογικό;

Το φυσιολογικό είναι μια γενική έννοια. Ότι είναι φυσιολογικό για μια αράχνη, είναι χάος για μια μύγα. Ποιος ορίζει το φυσιολογικό; Τελικά υπάρχει; Εγώ λέω όχι. Για το καθένα το φυσιολογικό είναι κάτι διαφορετικό και αυτό επειδή είμαστε όλοι διαφορετικοί. Πολύς κόσμος "κράζει" το διαφορετικό και το κοροϊδεύει σαν να είναι κάτι κακό. Έχει κυριαρχήσει η αντίληψη ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίδιοι για να είμαστε φυσιολογικοί, να είμαστε "ψεύτικοι" και να ακολουθούμε το σύνολο, να κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι, να ντυνόμαστε όπως ντύνονται οι άλλοι, ακόμη και να συμπεριφερόμαστε όπως οι άλλοι. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ή μάλλον, επειδή πάνω είπαμε ότι το φυσιολογικό δεν υπάρχει ας διορθώσω τον εαυτό μου και να πω ότι αυτή η αντίληψη είναι μια βλακεία και μισή. Μη πεις τι λέει αυτός τώρα. Άσε με να το δικαιολογήσω. Το σύστημα ελέγχει εσένα, αντί εσύ αυτό. Γιατί; Επειδή σε κάνει να ντύνεσαι σύμφωνα με τη μόδα, να συμπεριφέρεσαι και να χρησιμοποιείς φράσεις που είναι στη μόδα, ακόμη και να κάνεις τις δραστηριότητες που προβάλλονται αυτή την εποχή πιο πολύ. Ας πούμε τελευταία στη μόδα είναι η zumba και το crossfit. Και όλο αυτό έχει περάσει και στη μουσική.

Ας αφήσω αυτό το θέμα και ας σε πάω γενικότερα. Εμένα με ενοχλούν οι τύποι που κράζουν το κόσμο επειδή είναι διαφορετικός. Το περίεργο είναι ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνήθως (αν όχι πάντα) το κάνουν αυτό ενώ υποτίθεται ότι είναι πιο ώριμοι αφού έχουν περισσότερες εμπειρίες. Ας πάμε και ειδικότερα τώρα... Πρόσφατα έπεσα τυχαία σε μια δημοσίευση στο google+ στο οποίο κράζαν τους ομοφυλόφιλους. Η δημοσίευση έγραφε ότι βγήκε το πρώτο παιδικό βιβλίο για ομοφυλόφιλους. Κάποιος από κάτω έγραψε, "τι άλλο θα κάνουν;" Κάποιος άλλος:   

Δεν είναι φυσιολογικό για κανένα η ομοφυλοφυλικη οικογένεια. Στο σπίτι τους ας κάνουν ότι θέλουν αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν κατι το αφύσικο σε όλη την κοινωνία.ολοι είμαστε υπόλογοι για τις προσωπικές μας επιλογές, κ θα μας κρίνει ο θεός, αλλα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τις επιβαλουμε σαν κοινωνικό θέσφατο ενώ δεν πρέπει. 
Δεν είναι οικογένεια. Είναι μια μάζωξη 2 ανθρώπων . Που μπορούν να να αγαπήσουν όποιον θέλουν. Οχι να το επιβάλουν, ούτε να γινουν ισότιμοι με την "παραδοσιακή οικογένεια " όπως την αποκαλούν μερικοί. 
Πρώτον το θεμα της τεκνοποίησης. Απο 2 γυναίκες δεν μπορεί να γίνει παιδι. Δεύτερον τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά που μεγαλώνουν στις οικογένειες του "ουρανίου τόξου" κ δε το λεω μονο εγω αλλα δεκάδες μελέτες σε ευρωπη κ Αμερική. Τρίτον η λάθος εντυπωση που θα σχηματίσουν για το σέξ. Γιατί ενδέχεται μια μεγάλη πλειοψηφία από αυτά τα παιδιά να ειναι ετεροφυλοφιλοι. Αυτα. Είναι δικο σου δικαίωμα να διαλεξεις τον σεξουαλικο προσανατολισμό σου αλλα ουδείς εχει δικαιωμα να επιβάλλει κατι παρα φύσει σε μια ολόκληρη κοινωνία κ χωρα. Ισοτιμία μονο μπορεί καπως να δικαιολογηθεί στο οικονομικο θέμα αλλο οχι με κατι ισότιμο του γάμου. Ο γάμος είναι μυστήριο της εκκλησίας κ κατι τέτοιο θα αποτελέσει βεβήλωση 

Αλλά μετά κάποιος άλλος έγραψε:
Τι ειναι οικογενεια? δεν ειναι μια μικρη ομαδα ανθρωπων με δυνατα αισθηματα που ζουν μαζι? Γιατι να μην ειναι ισοτιμη? επειδη δεν υπαρχει γυναικα για να τη κραζει ο αντρας? η για να κανει αυτη τις δουλειες του σπιτιου? δεν σε επεβαλε κανεις να τους συμπαθησεις αλλα δεν εχεις λογο να τους κραζεις.Τον Φεβρουαριο κλεινω τα 18 και ολοι με ρωτουν ποτε σκοπευω να ωρημασω. Αν ειναι ετσι οι ωρημοι καλυτερα να μεινω ανωρημος και αφελης για παντα.
Ειναι καλυτερα να μεγαλωσει το παιδι στο ιδρυμα? Νομιζω μεχρι το γυμνασιο κανενα παιδι δεν ξερει τι πραγματικα ειναι το σεξ. Απο το γυμνασιο κ μετα σταματαμε να βλεπουμε τους γονεις μας ως "θεους -ειδωλα" και εχουμε προσωπικη αποψη. Και ο καθε ανθρωπος δεν ελκυεται απο το αλλο φιλο επειδη ετσι εμαθε η του ειπα. Το κανει απο ενστικτο. Ειναι ορμονικο. Αν ηταν απο τη θεληση μας η απο αυτα που μας μαθανε κανεις δεν θα ερωτευοταν κ δεν θα κωλουσε με καποιο ατομο ανεξαρτητος φυλου. Θελω να πω λοιπον οτι το παιδι οτι ερεθισματα κ να δεχτει απο αυτους τους ανθρωπους δεν σημαινει οτι θα γινει και αυτος ετσι. Ειναι απλα ενστικτο, προσωπικη αποφαση οπως το αγαπημενο χρωμα, φαγητο, αυτοκινητο κλπ. Και οι γκευ δεν ειναι ετσι απο επιλογοι. Απλα γεννηθηκαν με μια παραπανω ορμονη, ενα οαραπανω χρωμοσωμα. Κατι σαν διασταυρωση γυναικας-αντρα για να το πω πιο απλα. Και παντα υπηρχαν απλα ντρεποντουσαν να το παραδεχτουν γιατι η κοινωνια ηταν εναντιων τους. Τωρα που σιγα σιγα τους αποδεχονται αρχισαν να φανερωνονται

Σε αυτή την Ελλάδα ζούμε και τώρα θεωρείστε ώριμοι, ενήλικες και υπεύθυνοι πολίτες.

Σχόλια