Μετά από κάθε εκδρομή είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι

Το λέω και θα το λέω πάντα. Μετά από κάθε εκδρομή είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Δεν έχει σημασία αν αυτή η εκδρομή είναι μονοήμερη ή πολυήμερη. Σημασία έχουν τα ερεθίσματα που παίρνεις από αυτήν, τα πράγματα που βλέπεις και ακούς, η παρέα, τα γεγονότα, η ιστορία, η κατάληξη της ιστορίας και το μάθημα που πήρες. Επειδή είτε το κατάλαβες, είτε όχι, σίγουρα έχεις πάρει ένα μάθημα. 

Αυτή η εκδρομή μπορεί να είναι στο βουνό, στην εξοχή, στη παραλία, σε τουριστική περιοχή, σε ξένη χώρα. Μπορεί να είναι για μερικές ώρες, για 24 ώρες ή για μερικές μέρες ή μήνα. Μπορεί να είσαι μόνος, αλλά μπορεί να έχεις και παρέα. 

Σε αυτήν την εκδρομή μπορεί να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να σκεφτείς διάφορα πράγματα παρατηρώντας γύρω σου τι συμβαίνει. Αυτά που συμβαίνουν γύρω σου θα σου προσφέρουν ερεθίσματα και τροφή για σκέψη για να δεις ορισμένα πράγματα με άλλο μάτι. 

Θα μπορούσες, όμως, να γνωρίσεις και πρόσωπα που θα μοιραστούν μαζί σου εμπειρίες και απόψεις και θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις για την ζωή και τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Αν πας με παρέα θα ζήσετε μαζί εμπειρίες, θα δείτε μαζί νέα πράγματα και θα αντιδράσεις σε αυτά διαφορετικά από ότι αν ήσουν μόνος σου. Επίσης όλες αυτές οι νέες εμπειρίες με τους φίλους σου παίζουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της συμπεριφοράς σου.

Όλες οι εμπειρίες της εκδρομής και οι εικόνες και οι ήχοι που παρατήρησες και γράφτηκαν στο υποσυνείδητο σου συμβάλουν ώστε να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά
Και γιατί οι εμπειρίες από τις εκδρομές είναι τόσο σημαντικές; Μα επειδή είναι διαφορετικές από τις καθημερινές που έχεις συνηθίσει. 

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν και άλλους τόσου σου προτείνω να ταξιδεύεις και να κάνεις συχνά εκδρομές σε κοντινά και μακρινά μέρη, με παρέα και χωρίς, με ιδανικές και μη ιδανικές συνθήκες.
Οι εκδρομές είναι από τα λίγα πράγματα που αξίζουν πολλά. Είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που δεν είναι πράγματα. 

Σχόλια