Πράγματα που πρέπει να παρατηρείς

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να τα αφήνεις απαρατήρητα, όπως το φεγγάρι και τα αστέρια το βράδυ, τα χαμόγελα των ανθρώπων, τα μικρά ασήμαντα πράγματα που μοιράζεται κάποιος μαζί σου, το πως αλλάζει χρώμα ο ουρανός, και το πως λάμπουν τα μάτια κάποιου, όταν μιλάει για κάτι που αγαπάει. 

Η ερώτηση είναι απλή. Πιστεύεις στην μαγεία; Αν όχι τότε δεν κοιτάς συχνά τον ουρανό. Ζούμε σε έναν μπλε πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από μια σφαίρα φωτιάς και δίπλα του υπάρχει το φεγγάρι που κινεί την θάλασσα. Μη με λες πως δεν υπάρχει μαγεία. Κοίτα το φεγγάρι και τα αστέρια το βράδυ. Εκτός από την ομορφιά τους έχουν και την μαγική ικανότητα να σε χαλαρώνουν και να σε βοηθούν μα σκεφτείς πιο καθαρά.

Ο ουρανός είναι από μόνος του ένα θαύμα. Μπορεί κανείς να κάθεται όλη την ημέρα και να τον χαζεύει, να κοιτάει τους τόνους και τις αποχρώσεις του. να παρατηρεί τα σύννεφα που κινούνται και το χρώμα που μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας της ώρας ή των καιρικών συνθηκών. Και έτσι απλά περνάει η ώρα και δεν το καταλαβαίνεις καν.

Αφήνω τη μαγεία των πραγμάτων και σε πάω στη κατηγορία των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά χαμόγελα. Το κάθε ένα ξεχωριστό, μα όλα το ίδιο όμορφα. Και παρόλο που χαμογελάμε με τα χείλη, το χαμόγελο δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τα μάτια. Τα μάτια είναι αυτά που προδίδουν τα συναισθήματα μας και δείχνουν αν το χαμόγελο μας είναι αληθινό ή ψεύτικο, αν χαιρόμαστε πολύ ή λίγο. Αν χαμογελάμε συνειδητά ή ασυνείδητα.

Τα μικρά ασήμαντα πράγματα που σου μοιράζεται κάποιος δεν είναι και τόσο ασήμαντα, όσο νομίζεις. Αν ήταν δεν θα τα μοιραζόταν μαζί σου. Αυτά μπορεί να είναι σημαντικά για αυτόν, αλλά και να μην είναι, λέγοντας σου τα, καταλαβαίνεις ότι σε εκτιμάει και του αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις του μαζί σου. 

Και για να κλείσουμε, έχεις προσέξει ποτέ τα μάτια κάποιου όταν μιλάει για κάτι που αγαπάει; Έχεις προσέξει πως γυαλίζουν και λάμπουν; Είναι μοναδικά! Και αν το βλέπει κιόλας αυτό που αγαπά, τότε οι κόρες των ματιών του διαστέλλονται επίσης. Τελικά τα μάτια μαρτυρούν πολλά και όποιος είπε ότι τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια έχει δίκιο και ξέρει πολλά.

Οπότε σε συμβουλεύω να αρχίσεις να παρατηρείς όλα αυτά τα μικρά ασήμαντα πραγματάκια και τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Θα αρχίσεις και εσύ να πιστεύεις στη μαγεία και να βλέπεις πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλα είναι για καλό.


Σχόλια