Επιστολή 1

Δεν είμαι καλός στο πρόλογο, οπότε αφήνω τις σάλτσες και σε καλώ σε ένα μάθημα ψυχολογίας.
Άκουσε με και αν έχω κάπου άδικο πες μου μετά.

Λοιπον. Δέχεσαι πάρα πολύ πίεση από τους γύρω σου αλλά περισσότερή από τον ίδιο σου τον εαυτό. Έχεις πάρα πολλά "πρέπει" μεσα στο κεφάλι σου, που πολεμούν με τα λιγοστά αλλά, δυνατά "θέλω".
Ξέρω ότι θες κυρίως να χαλαρώσεις, θες για λίγο να μη σε απασχολεί τίποτα και να μην έχεις άλλες ευθύνες και προβλήματα. 

Για αυτό και θέλεις να κάνεις αυτό το ταξίδι αυτήν την εβδομάδα μόνη σου. Να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου. Είναι λογική αντίδραση. Η πρώτη αντίδραση που έχει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να φύγει μακρυά από όλα όσα τον αγχώνουν, από όλα τα προβλήματα του. Κάποιο συναίσθημα του ψυθηρίζει "φύγε" λες και το να αποφύγεις τα προβλήματα σου είναι λύση. 

Ναι αλλά ευτυχισμένοι και χαρούμενοι είμαστε μόνο όταν λύνουμε προβλήματα και κάθε φορά που λύνουμε ένα έρχεται ένα άλλο. Δεν είναι κακό. Αυτό είναι η ζωή και πάντα θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα επειδή με καθετί καλό, έρχεται και μαζί του και κατι κακό. Αυτό είναι νόμος!
Και αν σταματήσεις να αντιμετώπίζεις προβλήματα, είτε επειδή εγκατέλειψες, είτε επειδή έχεις πείσει τον εαυτό σου πως δεν έχεις, τότε αρρωσταίνεις, πέφτεις σε θλίψη και γίνεσαι ευάλωτη.

Όλα ξεκινάνε επειδή δεν ασχολείσαι με τον εαυτό σου. Ασχολείσαι με όλους εκτός από σένα. Ξεχνάς ότι για να βοηθήσεις τους άλλους, πρέπει πρώτα να βοηθήσεις και τον εαυτό σου.
Μάθε να ζεις την κάθε στιγμή, να μη χάνεις ευκαιρίες, να μη φοβάσαι. Μη σε νοιάζει τι έγινε στο παρελθόν που σε πλήγωσε,ούτε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Ζήσε απλά το τώρα, ζήσε την στιγμή και χαμογέλα.
Θα σου δώσω μια συμβολή ακόμη και να τη θυμάσαι.
Άσε το πριν και το μετά. Το πριν ανήκει στο παρελθόν και το μετά ανήκει στο μέλλον. Αυτή η στιγμή, όμως, ανήκει σε σένα! 
Έχω πουθενά άδικο;

Και κάτι ακόμη. 
Μη ρωτάς τον εαυτό τι θέλει να έχει και να είναι στο μέλλον. Ρώτα τον τι πόνους- δυσκολίες θες να έχεις και για ποιον λόγο αγωνίζεται. 
Κάνε κάτι που θα νιώθεις περήφανή για αυτό και σταμάτα να προσπαθείς υπερβολικά σε σημείο να χάνεις τον εαυτό σου. Μερικές φορές πρέπει να ακούς τα συναισθήματα σου. Αυτά μπορεί να μη σου πουν τι πρέπει να κάνεις και τι όχι, αλλά θα σου πουν τι είναι πιθανόν σωστό και τι πιθανόν λάθος. Πρόσεχε αυτή την μικρή διαφορά!


Σχόλια