Go with the flow

Μέσα στο νερό μπορεί να αισθάνεσαι τόσο δυνατός και ταυτόχρονα τόσο αδύναμος. Η αλήθεια, όμως, είναι πως είσαι πολύ αδύναμος μπροστά του. Η θάλασσα είναι πιο ισχυρή και πιο επικύνδινη από όσο πιστεύεις. Όποτε θέλει σε αφήνει να την ελέγξεις, να παίξεις μαζί της, να κολυμπήσεις ή να πλεύσεις με ένα σκάφος. Άλλοτε, όμως, σε παρασέρνει με ρεύμαρα, κύματα και ορμητικά νερά όπου αυτή θέλει.

Δεν θα παλέψεις, όμως, αντίθετα στο ρεύμα. Δεν μπορείς άλλωστε, θα σε διαλυσει. 
Πρέπει να το αφήσεις να σε οδηγήσει, ίσως να θέλει να σου δείξει κάτι. Το ίδιο γίνεται και στην ζωή. Κάποιες φορές πρέπει να πηγαίνεις με την ροή της και να την αφήνεις να σου δείξει ότι ετοιμάζει για σενα. Μπορεί να είναι μάθημα, μπορεί δίδαγμα, μπορεί μια εμπειρία, ίσως πάλι να σου δείξει κάτι όμορφο ή να σου γνωρίσει έναν άνθρωπο που θα σου αλλάξει το μέλλον. 

Μη της πηγαίνεις κόντρα, θα το μετανιώσεις! Όπως η θάλασσα μπορεί να σε πνίξει μέσα της όταν δεν ακολουθάς τα σημάδια που σου δίνει, έτσι και η ζωή μπορεί να σε πνίξει με προβλήματα αν δεν ακολουθάς τα δικά της σημάδια. 

Επειδή όλα σε αυτόν τον κόσμο γίνονται για κάποιο λόγο και τα καλύτερα παραδείγματα είναι μέσα από την φύση. Μάθε, λοιπόν, να βλέπεις και όχι μόνο να κοιτάς, μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια που σου δίνει και να εκμεταλέυεσαι όσες ευκαιρίες σου έρχονται. 
Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει στο τέλος. Ίσως το τέλος της πρώτης ευκαιρίας να μην είναι καλό, τότε θα σου έχει δώσει, όμως, ένα καλό μάθημα και θα σε αποζημιώσει στην επόμενη με ένα καλύτερο τέλος. Να το θυμάσαι! 

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα. Θα το κάνω πιο απλό. Το μυαλό σκέφτεται υπερβολικά πολύ και κάνει λάθη. Καλύτερα να ακούς την καρδιά που χει περάσει περισσότερα και ξέρει καλύτερα. 

Σχόλια