Γιατί δεν νιώθεις κανείς;

Πόσες φορές ερωτευόμαστε στην ζωή μας; Οι επιστήμονες λένε τρεις, ενώ οι εμπειρικοί λένε μία. Μία και μόνο φορά ερωτευόμαστε στην ζωή μας και συνήθως αυτός ο έρωτας είναι ενεκπλήρωτος. Ίσως τον έχεις ζήσει και εσύ. Διαφορετικά, θα τον ζήσεις κάπου μέσα στα νεανικά σου χρόνια. 
Θα το καταλάβεις όταν το πάθεις. Θα θες να είσαι συνέχεια με το συγκεκριμένο πρόσωπο που έχεις μέσα στο μυαλό σου, θα αλλάζεις ακόμη και το πρόγραμμα σου για να το πετύχεις. Θα ξεχνάς την πραγματικότητα που κυλάει γύρω σου, αφού το μόνο που θα υπάρχει στο νου σου, θα είναι αυτό! Ξέρεις τι θα πάρεις στο τέλος, αλλά, δεν θες να τα παρατήσεις έτσι έυκολα χωρίς να προσπαθήσεις. Θες να ζήσεις το όνειρο και θα παλέψεις για αυτό.

Ζήτα του να σου επιστρέψει το μυαλό σου για λίγο, μπας και καταφέρεις να συγκεντρωθείς σε κάτι. Να μπορέσεις τουλάχιστον να πεις σε αυτό, όλα όσα σκέφτεσαι. Όταν είστε μαζί οι σκέψεις σου πριν φτάσουν στα χείλη σου χάνονται. Η αλήθεια είναι πως και εσύ αν έφτανες στα χείλη του θα χανόσουν. Μαζί ή χώρια είναι ο έρωτας της ζωής σου και αν σε ρωτούσαν τι θα ήθελες να βλέπεις κάθε πρωί, είμαι σίγουρος για το τι θα απαντούσες. 

Στο τέλος, όμως, δεν κέρδισε κανείς. Για αυτό και έμεινε ανεκπλήρωτος αυτός ο έρωτας. Για αυτό και δεν σταμάτησες ποτέ να το σκέφτεσαι. Είχες επενδυσει τόσα πάνω σε ένα χαμόγελο, είχες κάνει τόσα όνειρα και τόσα σχέδια μαζί του αλλά δεν εκπλήρωσες τίποτα από αυτά και έμειναν απωθημένα. Ίσως αν γίνονταν πραγματικότητα να σταματούσες να το σκέφτεσαι. Ίσως μετά να είχες πειστεί πως αυτή η ιστορία έκανε τον κύκλο της και έχει τελείωσει.
Μα πως μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι ένα βιβλίο που έχεις διαβάσει την εισαγωγή και την περίληψη και σου άρεσε, αλλά, κανείς δεν σε άφησε να διαβάσεις την ιστορία; 
Κάπως έτσι είναι και η δικιά σου ιστορία. Γεμάτη υποσχέσεις και όνειρα που ποτέ δεν θα μπορέσεις να ζήσεις. Το ξέρω πως είναι κουραστικό να σου λείπει συνέχεια. Το ξέρω πως νιώθεις να σου πατάς τις πεταλούδες και έναν κόμπο στο λαιμό, μα φίλε μου δίχως πάθος δεν έχει σημασία και αυτή η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται. 
Είσαι ικανός να ανταλλάξεις όλο τον κόσμο, μόνο για το ενδιαφέρον της, αλλά αξίζει;
Σου έμεινε απωθημένο. Το καταλαβαίνω. Όλα είναι απωθημένα στη ζωή μας. Ή τα ζεις ή μαθαίνεις να ζεις χωρίς να τα έχεις ζήσει. 
Είσαι τρελός για αυτήν και τολμάς να κάνεις τα πάντα. Κάποιοι σε βαφτίζουν θαρραλάιο, μα δεν ξέρουν πως θάρρος ονομάζεται η μάσκα της τρέλας. Είσαι ικανός να κάνεις τα πάντα για να την κρατήσεις στην ζωή σου αλλά δεν μπορείς. Πνίγεσαι. Θέλεις τόσα να πεις κι άλλα τόσα να κάνεις και δεν σου το επιτρέπουν οι καταστάσεις, μα πάνω απ' όλα η ανατροφή σου, οι αξίες σου. Καταπιέζεσαι. Έχεις τρελαθεί μαζί της. Κάνεις βόλτες σε στενά μας δεν είναι πουθενά. Ίσως να έκανες και πολλά λάθη στην προσπάθεια. Δεν σε αδικώ. Εξάλλου όλοι οι ερωτευμένοι κάνουν λάθη. Και τι σου μένει να κάνεις;
Ξεκινάς να γράφεις, να ζωγραφίζεις, να ετοιμάζεις τραγούδια, να τραγουδάς. Η έμπνευση σου γίνεται πλέον η απουσία της. Γεμίζεις τετράδια με λέξεις που δεν μπόρεσες ποτέ σου να της πεις. Αυτό είναι και το μυστικό σου που γίνεσαι ένα με τις λέξεις. 

Νύχτωσε επιτέλους. Τώρα μπορείς, όπως κάθε βράδυ να βγάλεις την μάσκα με το χαμόγελο του "είμαι καλά" και να προσπαθήσεις να περάσεις την νύχτα παρέα με τις σκέψεις σου, αφού δεν έχεις όρεξη πια να βγεις.
"Θα φύγω μια μέρα" σκέφτεσαι και αναρωτιέσαι γιατί δεν νιώθει κανείς. Γιατί δεν γίνεται τίποτα από όσα θα ήθελες. Θες να φύγεις, να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι μόνος και να ξεσκάσεις. Βρίζεις ακόμη και το καρμα που σου φέρνει κοπέλες που δεν σου αρέσουν και σου παίρνει αυτές που έχεις φάει το μεγαλύτερο κόλλημα σου μαζί τους.
Φίλε μου, μήπως είσαι και λιγάκι εγωιστής; 
Φέρσου στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φερθούν λένε. Και εσύ κρατάς καβάτζα κορίτσακια και βγαίνεις κάθε μέρα με άλλη και κοιτάς από εδώ και απο κει. Πως γίνεται μετά από αυτά να χαλίεσαι επειδή η κοπέλα που γουστάρεις κάνει το ίδιο πράγμα; 
Από όλα αυτά εγώ κρατάω ένα συμπέρασμα, πως δεν νιώθει κανείς. 








Σχόλια