Οταν ψαχνεις κινητρο για να ασχοληθεις με τον αθλητισμο.

Σ' αρέσει ο αθλητισμός αλλά πιστεύεις ότι δεν έχεις χρόνο;
Εγώ λέω πως έχεις αλλά αυτό που σου λείπει είναι το κίνητρο.
Αυτό το blog, όμως, απευθύνεται και σε αυτούς που είδη ασχολούνται αλλά η επίδοση τους πέφτει, οι ίδιοι βαριούνται και ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν.

Και εγώ δεν είχα ποτέ την άνεση του χρόνου αλλά κατάφερνα να κάνω πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου στο τρίαθλο (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο). Δεν θα αναφερθώ, όμως, στον πρωταθλητισμό αλλά στην απλή άθληση. Φέτος είναι η χρονιά που θα δώσω πανελλήνιες και ο χρόνος δεν φτάνει ούτε για βόλτα το Σάββατο. Με σωστή διαχείριση του χρόνου, όμως και θέληση μπορώ και βρίσκω λίγες ώρες τη βδομάδα για να αθληθώ.(συνήθως 4 ώρες τη βδομάδα). Κάποια στιγμή εγώ όπως και πολλοί άλλοι είχα κουραστεί και όποτε έμενε χρόνος ήθελα να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα. 
Τελικά δοκίμαζα να βγαίνω προπόνηση με άλλους αθλητές και με λίγο χαβαλέ, συζήτηση, γνωριμίες και προπόνηση ήρθε και η βελτίωση. Είχα παραπάνω όρεξη κατά τη διάρκεια της μέρας για να διαβάσω, παραπάνω ενέργεια και λιγότερη όρεξη για φαγητό και ιδιαίτερα σοκολάτες. Λίγο καιρό αργότερα  εντελώς τυχαία βρήκα ένα challenge στο ιντερνετ και θέλησα να το δοκιμάσω. Είπα ένα φίλο που το τελείωνε να με προκαλέσει και έπειτα ήρθε η σειρά μου. Ανέβασα ένα post στο facebook και σύμφωνα με τα like, τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις που πήρε σε 24 ώρες βγήκαν και τα αποτελέσματα για το τι έπρεπε να κάνω. Συγκεκριμένα έπρεπε να κάνω 134 χλμ ποδήλατο, 31,5 χλμ τρέξιμο και 6,4 χλμ κολύμπι. Προφανώς λόγω διαβάσματος δεν είχα και την άνεση του χρόνου και το έσπασα σε 3 κομμάτια ανάλογα το άθλημα και το τελείωσα σε 2 βδομάδες. Μέσα σε αυτές τις δυο βδομάδες για να βρω το χρόνο τις δυο Κυριακές και τη πέμπτη σηκωνόμουν νωρίς το πρωί για να διαβάσω και τελείωνα αργά το βράδυ. Αυτά δεν τα λέω για εντυπωσιάσω με αυτά που κατάφερα. Τα λέω για να δείξω ότι η δικαιολογία "δεν έχω χρόνο" δεν ισχύει. Αν θέλεις θα βρεις χρόνο, θα κόψεις από αλλού. Για αρχή κλείσε την τηλεόραση, το χαζοκούτι που κάθεσαι και το κοιτάς και χάνεις χρόνο από τη ζωή σου.

Δημοσίευσα, λοιπόν, αυτή την φωτογραφία και μετά από 24 ώρες έμαθα τις αποστάσεις που έπρεπε να καλύψω.
Τις προσπάθειες μου και την διάρκεια του challenge μπορείς να την παρακολουθήσεις από αυτό το βίντεο.


Επίσης μπορείς να δεις αναλυτικά το κάθε μέρος στους παρακάτω συνδέσμους. τρέξιμοκολύμβηση ποδηλασία. και να δημιουργήσεις το δικό σου challenge στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα της strongball ώστε να βρεις το δικό σου κίνητρο, καθώς επίσης να αποτελέσεις παράδειγμα για άλλους σαν και σένα.

Πέρα από αυτά και εγώ ο ίδιος δεν περίμενα να μαζευτούν τόσα χιλιόμετρα παρόλο που είχα αρχίσει να τρομάζω κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όταν είδα αυτά παρακάτω αλλά... yolo!



Σχόλια