Οδηγέ ο δρόμος δεν σου ανήκει!

Στη Συρία σκοτώνονται από τις βόμβες. Στην Ελλάδα είμαστε πιο προχωρημένοι και σκοτωνόμαστε μόνοι μας!


Πόσοι ακόμη πρέπει να αφήσουν τη ζωή τους στην άσφαλτο για να βάλει μυαλό αυτή η κοινωνία;
Πριν λίγες μέρες στις 11 Νοεμβρίου σκοτώθηκε ένας νεαρός ποδηλάτης.

Νέο σοκ για την Τρικαλινή κοινωνία, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 16χρονου αθλητή-ποδηλάτη και μαθητή δευτέρας λυκείου Βασίλη Ευσταθίου.
Ο άτυχος νεαρός είχε παρασυρθεί από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο πριν λίγες μέρες στην επ. οδό Τρικάλων-Καλαμπάκας, κοντά στη Βασιλική και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, λοιπόν, αποφάσισα να εκφράσω τις απόψεις μου για την οδική συμπεριφορά.
Πρέπει κάποια στιγμή οι οδηγοί να καταλάβουν ότι ο δρόμος δεν είναι δικός τους για να τρέχουν και να συμπεριφέρονται σαν να μην οδηγεί κανένας άλλος εκεί. Συχνά βλέπουμε τους οδηγούς να αδιαφορούν για τους μηχανόβιους και τους ποδηλάτες. Καθημερινά βλέπουμε αυτοκίνητα να στρίβουν ή ακόμη και να αλλάζουν ρεύμα χωρίς φλας, να πατούν την άσπρη γραμμή στο δρόμο και να μην αφήνουν τα δίκυκλα να περνάνε. Ακόμη χειρότερο είναι όταν κάνουν αναστροφές. Δεν θα καταλάβει ποτέ κανείς ότι ακόμη και αν κοιτάξεις πριν πας να στρίψεις, δεν προλαβαίνεις πάντα αυτόν που θα έρχεται από πίσω, δεν θα μπορέσεις να στρίψεις αρκετά γρήγορα και να επιταχύνεις. Κάτι άλλο; Γιατί όταν θέλετε να στρίψετε και μας βλέπετε να ερχόμαστε βγαίνετε μπροστά μας; Αφού δεν θα επιταχύνετε αρκετά γρήγορα και μεις αν δεν προλάβουμε να κόψουμε ταχύτητα θα καρφωθούμε πάνω σας.
Καταλαβαίνεις,λοιπόν, ότι δεν είσαι μόνος σου; Σου αρέσει να τρέχεις; ΜΠΡΑΒΟ, ξέρεις κάτι; Και μένα μου αρέσει η ταχύτητα και καταλαβαίνω. Γιατί δεν πας να τότε στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης- Καβάλας να βγάλεις τις καύλες σου, ώστε να μην κινδυνεύουν από σένα οι υπόλοιποι που δεν φταίνε στους επαρχιακούς δρόμους ή ακόμη και μέσα στη πόλη; Δεν έχεις κάτι να πεις, είμαι σίγουρος. Νομίζω μπορείς να σπαταλήσεις 30 δευτερόλεπτα από τη ζωή σου ώστε να προσπεράσεις το ποδηλάτη με ασφάλεια και να συνεχίσει και αυτός με ασφάλεια τη ζωή του. 

Πριν αρκετό καιρό, μια σελίδα του facebook η εν κινήσει ξεκίνησε μια δράση με σκοπό να αντιμετωπίσει τα ατυχήματα που γίνονται στο δρόμο και έχουν σχέση με ποδηλάτες. Έφτιαξε, δηλαδή, διακοσμητικά σήματα για τα τζάμια του αυτοκινήτου με ένα σύντομο σλόγκαν, κατανοητό και απλό. 
" Μοιράσου 1,5μ το δρόμο με έναν ποδηλάτη".
Θα ήταν καλή ιδέα όλοι εμείς αν δεν μπορούμε να βρούμε το γνήσιο, να εκτυπώσουμε την εικόνα του blog και να τη κολλήσουμε στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου μας για να μεταδώσουμε το μήνυμα. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο να κρίνουμε και να λέμε τους άλλους τι να κάνουν, είναι απαραίτητο να τα εφαρμόζουμε και οι ίδιοι.

Δυστυχώς οι Έλληνες οδηγοί δεν ξέρουν να θρηνούν.

Σχόλια