Να κρατάς δίπλα σου τα άτομα με χιούμορ

Στη πραγματικότητα ο μέσος άνθρωπος γελάει πάνω από δέκα φορές τη μέρα. Το γέλιο παρόλο που μοιάζει μια αντανακλαστική ασυνείδητη πράξη, η αλήθεια είναι ότι είναι μια νοητική μέθοδος για την επίλυση προβλημάτων. Να έχεις δίπλα σου τα άτομα που γελούν, τα άτομα με χιούμορ.

Το χιούμορ ομορφαίνει τη ζωή μας, μας βοηθάει να κατανοήσουμε και να επιλύσουμε καλύτερα κάποια προβλήματα μας, σχηματοποιεί αόριστες και ασαφείς έννοιες, αποφορτίζει τη συναισθηματική μας ένταξη οπότε διώχνει και τα νεύρα(γι αυτό δεν θα δεις ποτέ σου άτομο με χιούμορ θα θυμώνει), βάζει στη θέση του έναν ανταγωνιστικό συνομιλητή και άρα βοηθάει στο να λύσουμε τις διαφορές μας με τον άλλον. Γίνεται αντιληπτό ότι έχοντας τέτοια άτομα δίπλα σου θα αισθάνεσαι συνεχώς χαρούμενος, δεν θα σε προβληματίζει τίποτα και ούτε θα έχεις να φοβηθείς κανέναν.

Αυτά τα άτομα έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση, αισιοδοξία, οικειότητα, καθόλου άγχος τα οποία στα μεταδίδουν μέσα από το γέλιο. και είναι ωραίο να γελάς γιατί εκτός από τα πάνω μειώνει το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό  σύστημα και παράγει την "ορμόνη της ανταμοιβής" η οποία ελέγχει τη διάθεση μας, τη κινητοποίηση και τη συγκέντρωση μας.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι θαυμάζουμε και ελκυόμαστε από αυτά τα άτομα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άτομα που συνδυάζουν χιούμορ με αυτοσαρκασμό. Αφού το χιούμορ αποτελεί από μόνο του μονάδα μέτρησης ευφυίας φαντάσου τι συμβαίνει με αυτά τα άτομα, αυτά που είναι ικανά να γελούν με τον εαυτό τους. Αυτοί που δεν κρύβονται πίσω από τα δάχτυλο τους, δεν τους νοιάζει η εικόνας τους, τους αρέσει αυτό που είναι και σου δείχνουν άφοβα τον αληθινό τους εαυτό. Άτομα δίχως κόμπλεξ που λένε πράγματα που αν τα σκεφτείς σοβαρά άλλοι θα κάνανε καυγά! Σου ανοίγονται και μαθαίνεις πολλά πράγματα για αυτούς μέσα από τα αστεία τους και είσαι σίγουρος ότι λένε την αλήθεια. Και όλο αυτό γιατί είναι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει αν θα τους κρίνει όλος ο κόσμος, σου φανερώνουν την άσχημη πλευρά του εαυτού τους με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να τους λυπηθείς αλλά να τους αγαπήσεις περισσότερο. Και στο κάτω, κάτω με τέτοια άτομα γουστάρουμε να κάνουμε παρέα. Με άτομα που είναι αληθινά και ακομπλεξάριστα, που ξέρουν να περνούν καλά, να γελάνε και να προσφέρουν και στους άλλους γέλιο. Με αυτούς δεν θα βαρεθείς ποτέ, για αυτό σου λέω να τους κρατάς δίπλα σου.

Και να είσαι σίγουρος ότι όλοι αυτά τα άτομα με το καλό χιούμορ έχουν αφήσει στην άκρη τα στερεότυπα, δεν θα ακούσεις ποτέ κάτι ρατσιστικό από αυτούς, λένε πάντα την αλήθεια, ξέρουν πάντα πως συμπεριφερθούν και δεν θα χάσεις ποτέ το χαμόγελο σου αν είσαι δίπλα τους.

Είναι τα πιο κοινωνικά άτομα, εκείνα που μιλάνε συνεχώς και δεν ντρέπονται ποτέ, εκείνα που δεν κωλώνουν να μιλήσουν σε κάποιον άγνωστο και να τον εντάξουν άμεσα στη παρέα τους.

  

Σχόλια