30 + 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στη ζωή σου!

Όπως όλοι οι έφηβοι έχω και εγώ τη δικιά μου λίστα με όλα αυτά που θέλω να κάνω μετά το λύκειο. Κάποια από αυτά πιστεύω ότι θα έπρεπε όλοι να τα κάνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, Κάποια από αυτά σε κάνουν να αναθεωρείς για το κόσμο, κάποια άλλα είναι πολύ απλά αλλά προσφέρουν ωραίες εμπειρίες και στο κάτω κάτω όλα τα ωραία κρύβονται πίσω από απλά μικρά πράγματα. Φυσικά πάντα με καλή παρέα.
Ας αρχίσω, λοιπόν, Να μη ξεχάσω..

 1)  Να μπω σκαστός στο φοιτητικό κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι. Στο μέρος δηλαδή που τα πάρτι δεν σταματάνε ποτέ.

2)Να σταματήσω για μπουγάτσα στην Νικήτη. Εδώ τι να πούμε; Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του όταν πάει Χαλκιδική κάνει στάση στη Νικήτη. 

3) Να κάνω βαρκάδα στη Βουρβουρού. Νομίζω εδώ μια φωτογραφία μιλάει από μόνη της.

4) Να κοιμηθώ στη παραλία στο Καλαμίτσι και να λέμε ιστορίες με τη παρέα για τα φωτάκια που φαίνονται απέναντι από το Άγιο Όρος.

5) Να βρω το καλύτερο δέντρο στο χίπικο β΄τομέα στο Πλατανίτσι. 

6) Να πάω με οτοστόπ μέχρι το Μανασού. Απλά φαντάσου το κάθε οδηγό όταν του λέμε που θέλουμε να πάμε.

7) Να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ στη θάλασσα. Εντάξει καλό το οργανωμένο αλλά και το ελεύθερο θεωρώ ότι είναι εμπειρία ζωής.




8) Να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ στο βουνό. 

9) Να πάω με 50αράκι μέχρι το Μαρμαρά. Όχι δεν είμαι τρελός, ένα ταξιδάκι στη Χαλκιδική έχοντας μόνο ένα σακίδιο πιστεύω είναι κάτι μαγικό και η διαδρομή ακόμη καλύτερη.

10)  Να ζήσω ένα hangover. Εντάξει, ίσως να είμαι λίγο τρελός άλλα σκέψου λίγο πως θα είναι η επόμενη μέρα που θα προσπαθείς να θυμηθείς τι βλακείες έχεις κάνει.

11) Να κάνω bungy jumping στη Κόρινθο. Και ποιος δεν θα ήθελε από το ψηλότερο μέρος που υπάρχει; 

12) Να κάνω ελεύθερη πτώση.

13) Να ανεβώ στη κορυφή του Ολύμπου. Είναι κάπως δύσκολη αλλά υπέροχη διαδρομή. Μετά από ένα σημείο είσαι πιο ψηλά από τα σύννεφα, νιώθεις ότι είσαι στον ουρανό! Η αναπνοή είναι πιο δύσκολη, το ίδιο και οι συνθήκες. Οι εμπειρίες, όμως, θα είναι πολλές και παντοτινές! 

14) Να κοιμηθώ στη κορυφή του Ολύμπου. Όσο μαγικό είναι να  ανεβαίνεις στη κορυφή, άλλο τόσο και παραπάνω είναι να κοιμάσαι εκεί πάνω και να βλέπεις πρώτος από όλους, από όλη την Ελλάδα την ανατολή του ήλιου.  

15) Να κάνω roadtrip στην Ευρώπη. Δεν ξέρω πως μπορεί να είναι ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς συγκεκριμένο προορισμό αλλά λένε ότι μετράει το ταξίδι περισσότερο από τον προορισμό και αυτός είναι και ο σκοπός που θέλω να το κάνω.








16) να κάνω biketrip. Καλή η εκδρομή με το αμάξι αλλά αρκετά ενδιαφέρον θα χει και με το ποδήλατο. Ας το αναλύσω λίγο για να καταλάβεις τι έχω στο μυαλό μου. Φορτώνουμε σάκους και ξεκινάμε, κάνουμε στάσεις, αράζουμε και κοιμόμαστε όπου εμείς θέλουμε, πάντα, όμως, από δρόμους που έχουμε ψάξει προηγουμένως είτε από το ίντερνετ, είτε από προηγούμενο ταξίδι.






17) Να πάω με τζιπάκι στο βουνό και το δάσος. Εννοείται με μια δύσκολη διαδρομή και δύσκολα μονοπάτια.

18) Να οδηγήσω moto-cross. Δεν έχει γιατί. Γιατί θέλω.

19) Να κάνω κατάδυση τη μέρα άλλα και τη νύχτα.

20) Να πάω για ψάρεμα.

21) Να πάω για ιππασία στο Λευκοχώρι. Είναι και μερικά πράγματα που δεν θέλουν εξήγηση. 

22)Να κάνω ορειβασία στο βουνό και πικ-νικ στη κορυφή.

23) Να κάνω αναρρίχηση στα βράχια. 

24) Να κάνω downhill. Οκ μερικά ίσως να είναι λίγο xtreme αλλά αυτό είναι επειδή σκέφτομαι ακόμη σαν έφηβος.

25) Να βουτήξω τα φώτα για το Σταυρό. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως είναι να βουτάς το χειμώνα στη θάλασσα;

26) Να μείνω 2 βράδια στο Άγιο Όρος. Λένε ότι μαθαίνεις πολλά εκεί.

27) Να περάσω μέσα από καταρράκτη.

28) Να τερματίσω ένα μαραθώνιο. Λένε ότι μετά τα 30 χιλιόμετρα το σώμα δεν μπορεί άλλο και πηγαίνεις με το μυαλό, και τότε είναι που αρχίζεις και αναθεωρείς, βλέπεις τις δυνάμεις σου, ξεπερνάς τα όρια σου, τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθούν σε μεγάλο βαθμό αλλά μετά το 30κοστο χιλιόμετρο δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις.

29)Να κάνω ένα 3ήμερο ταξίδι χωρίς λεφτά. Ναι, ίσως φαίνεται ακατόρθωτο αλλά εγώ πιστεύω ότι με λίγη οργάνωση γίνεται.


30) Να κοιμηθώ στη παραλία για δυο βράδια. Όλοι θέλουμε να καθόμαστε όλη την ώρα στη παραλία. Γιατί να μη περάσουμε και το βράδυ εκεί; Γιατί όχι και δεύτερο; Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φαγητό, νερό, παρέα και ίσως και φωτιά.

31)Να γυρίσω τα ξημερώματα από Χαλκιδική. Κανείς δεν θέλει να την αφήσει. Και αν την άλλη μέρα δουλεύεις τι θα κάνεις; Εγώ προτείνω να γυρίσεις τα ξημερώματα που ο δρόμος είναι άδειος και να πας κατευθείαν για δουλειά.

32) Να πάω στο καρναβάλι της Πάτρας. Τι να πεις για το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου;
33)Να οργανώσεις μια εκδρομή 2-3 ημερών μέσα σε μία ώρα. Δες πως θα το κάνεις εδώ!




Σχόλια