Μην ερωτευτείς τέτοιον άνθρωπο

Μη μπλέξεις με άνθρωπο που ζωγραφίζει, γράφει ή παίζει μουσική και προτιμάει να περνάει το χρόνο του με τέτοιες βαρετές δραστηριότητες από το να βλέπει τηλεόραση. Γι' αυτούς που τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα.


Μη δεθείς με αυτόν που λέει λιγότερα από όσα ξέρει και έχει άποψη για όλα. Προφανώς δεν πάνε καλά, θα τους δεις πως αγαπάνε παράξενα πράγματα όπως η μυρωδιά των βιβλίων, ο ήχος της μηχανής, η γεύση του θαλασσινού νερού. Θα παρατηρήσεις ότι ελκύονται από το διαφορετικό. Γι' αυτό σου λέω να απομακρυνθείς από αυτούς, γιατί η ζωή μαζί τους θα είναι διαφορετική από όσα έχεις συνηθίσει, δεν θα κάνετε τίποτα από όσα κάνει η μάζα ανθρώπων και δεν θα το αντέξεις. Και το πιο παράξενο είναι ότι αυτά τα άτομα πιστεύουν στη μαγεία και στο άπιαστο, ότι ακόμη και η φύση είναι μαγική. Ζητάνε πολλά, που όμως, αγοράζονται με προσπάθεια και καρδιά, όχι λεφτά. Μπούρδες!

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι τελειομανής και διπολικοί, αλλάζουν συναισθήματα συνεχώς με τρόπο που τρομάζει. Μείνε μακρυά από αυτούς, έχουν το δικό τους προσωπικό στυλ και αδιαφορούν για τη μόδα, δεν θα σου αρέσει καθόλου. Μείνε μακρυά από αυτούς τους ανώριμους ανθρώπους που νομίζουν ότι δεν έχουν προβλήματα και γελούν συνεχώς. Θα υπάρχουν φορές που θα ξενυχτάτε με ολονύχτιες συζητήσεις και την άλλη μέρα δεν θα μπορείς να σηκωθείς.

Θα τους καταλάβεις μόλις τους δεις, αλλά κυρίως μόλις τους ακούσεις. Διατηρούν πράγματα απλά και όμορφα με θετική ενέργεια, είναι γεμάτοι από χαρά και ζωή. Φυσικά όλοι μοιάζουν νορμαλ μέχρι να τους γνωρίσεις πραγματικά, όμως, αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική, Θα καταλάβεις αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς.

Μην ερωτευτείς αυτούς τους απαιτητικούς ανθρώπους, επηρεάζονται συνεχώς από νέες ιδεολογίες, αλλάζουν συνεχώς απόψεις και γίνονται δύσκολοι και κουραστικοί. Δεν τους αντέξεις. Έχουν συνηθίσει να λένε "γιατί" αντί για "ναι", σπαταλάν χρόνο με το να σκέφτονται περίεργα πράγματα και συγκινούνται με πράγματα που δεν προσέχει οι πλειοψηφία. Είναι τα ίδια άτομα που μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε και νιώθουν άνετα, κάνουν όνειρα για το μέλλον, σκέφτονται σαν παιδιά, μιλάνε πάντα ευθέως και θα σου πουν ακόμη και πράγματα που δεν θες να ακούσεις, πάνε κόντρα στα πάντα και οι συζητήσεις σου μαζί τους θα έχουν πάντα εντάσεις. Ζουν για την ένταση. Γι' αυτό, σου λέω, φύγε όσο προλαβαίνεις. 

Φυλάξου από αυτούς που κοιτούν πάντα τον ουρανό και θέλουν να γεμίσουν τους δρόμους με καθρέπτες για να κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος το ίδιο. Φυλάξουν από αυτούς, άδικα θα χαλάς τη μέρα σου. Μιλάνε πολύ, παθιάζονται με μικροπράγματα όπως η φιλία και ο έρωτας, αμφισβητούν και ζητούν συνεχώς αποδείξεις. Μείνε μακρυά από αυτούς με τις περίεργες ιδεολογίες. 

Μην ερωτευτείς ανθρώπους σαν και αυτούς, η μέρα μαζί τους θα είναι κουραστική! Θα περπατάτε με τις ώρες και τα βραδινά σχέδια θα περιλαμβάνουν άραγμα σε κάποια ταράτσα ή αμμουδιά ή ακόμη και βραδινό μπάνιο σε κοντινή παραλία. Θα σου γνωρίσουν έναν διαφορετικό κόσμο και θα βαριέσαι, θα σε πάνε σε μέρη που δεν ξέρουν πολλοί, θα σε κουβαλήσουν σε βιβλιοπωλεία, σε μικρά χωριά και θα βαριέσαι απίστευτα. Θα πονέσουν και τα πόδια σου από το πολύ περπάτημα.

Φύγε μακρυά από αυτούς, αυτοί χαίρονται με καραγκιοζιλίκια και τρέλες βγαλμένες από τον κινηματογράφο. Θα σε κρατάνε αγκαλιά όλο το βράδυ δίχως να νοιάζονται αν βολεύεσαι ή όχι. Θα σε πρήζουν συνεχώς  για το αν είσαι καλά και αν περνάς καλά γιατί αυτός είναι ο τρόπος τους να λένε σ'αγαπώ. Πιστεύουν ότι η λέξη "σ'αγαπώ" έχει χάσει το νόημα της επειδή άνθρωποι σαν αυτούς που έχεις συνηθίσει να βλέπεις την προφέρουν συχνά. 

Μαζί τους δεν θα βαρεθείς ποτέ και αυτό είναι πολύ κουραστικό, δεν θα μπορείς να τους προβλέψεις ποτέ, θα αγαπήσουν πράγματα πάνω σου που άλλοι δεν τα έχουν προσέξει καν. Και όχι, δεν θα σε αγαπήσουν επειδή σε έχουν ανάγκη. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη κανέναν, ξέρουν πως να περνάνε καλά και χαίρονται τη κάθε στιγμή σαν χαζοχαρούμενα. Θα σε αγαπήσουν γιατί είδαν κάτι διαφορετικό πάνω σου και αυτή είναι η χειρότερη αγάπη όλων γιατί δεν θα μπορέσεις να την ξαναζήσεις με άλλον σύντροφο.

Γι' αυτό σου λέω να μείνεις μακρυά από αυτούς. Ερωτεύσου καλύτερα άτομα εσωστρεφή, που γουστάρουν την εμφάνιση και την εικόνα τους, που συμπεριφέρονται πάντα σωστά ακόμη και όταν δεν το πιστεύουν. Μείνε καλύτερα με αυτούς που είναι πάντα συγκεντρωμένοι, που δεν αμφιβάλλουν, που δεν σε πρήζουν με ατελείωτες συζητήσεις το βράδυ, που λένε εύκολα "ναι" και δεν ρωτάνε το "γιατί". Μείνε με αυτούς που οι έξοδοι μαζί τους θα είναι μόνο αλκοόλ και γαρίφαλα, χωρίς βαρετές και κουραστικές εναλλακτικές όπως άραγμα με κιθάρα σε λιμάνι ή παραλία, όπως βαρετά παιχνίδια από προηγούμενο αιώνα.

Μείνε μακρυά από τους πρώτους, αυτούς τους κουραστικούς και ψυχαναγκαστικούς ανθρώπους. Μην ερωτευτείς αυτούς τους ανθρώπους με την περίεργη συμπεριφορά, τις παράξενες ιδέες και τις τρέλες τους. Φύγε όσο είναι νωρίς γιατί μπορεί να επηρεάσουν και σένα και να αρχίσεις να βλέπεις και εσύ το κόσμο με άλλο μάτι γιατί μετά δεν έχει επιστροφή. Φύγε όσο είναι καιρός και μην τους ερωτευτείς γιατί μετά η ζωή σου θα ναι και σένα δύσκολη. 

Τέτοιος άνθρωπος είμαι και εγώ και έχω τέτοια πολλά κουσούρια. Γι'΄αυτό σε λέω να προσέχεις, γιατί μετά και εσύ θα ψάχνεις τη λογική στα παραμύθια και θα σου κάνω τη ζωή δύσκολη και εσύ δεν έχεις χρόνο για χάσιμο, όπως και άλλοι σαν εσένα. Μείνε μακρυά μου, λοιπόν, όσο είναι νωρίς και μη μου δεις θάρρος. Αν θες να μείνεις παρόλα αυτά να θυμάσαι ότι σε προειδοποίησα.  

Σχόλια