Τι νιώθεις vs τι πραγματικά κάνεις (κράξιμο)

Θα ξεκινήσω με κάποιες ερωτήσεις. Τι θεωρείται επιτυχημένο σήμερα, τι νιώθεις εσύ πως θες να κάνεις  και τι κάνεις πραγματικά;
Ζούμε σε μια εποχή, που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ακολουθάει τη μάζα και τους διάσημους, που αν δεν ντύνεσαι με μάρκες θεωρείσαι γύφτος και αν δεν έχεις καλό κινητό περιθωριοποιημένος. Οκ, ίσως να υπερβάλλω λίγο, αλλά μόνο έτσι θα πιάσεις το νόημα. Το ίδιο ισχύει και με τη συμπεριφορά. 
Ξέρεις τι θες να κάνεις και τι σου λέει το ένστικτο σου ότι είναι σωστό αλλά το αποφεύγεις γιατί ξέρεις ότι δεν είναι είναι κοινωνικά αποδεκτά, δεν θα αρέσει στους υπόλοιπους και πιθανόν να σε σχολιάζουν αρνητικά. Μπορεί να λες ότι δεν είσαι εσύ αυτός που περιγράφω, ότι είσαι και εσύ μια εξαίρεση σαν αυτές τις λίγες που κυκλοφορούν αλλά πίστεψε με, αν συνεχίζεις να διαβάσεις τη συνέχεια, τότε κακά τα ψέματα, δεν είσαι εσύ μια από αυτές. 

Εσύ πουλάς τη ζωή σου στα media ανεβάζοντας post για το τι κάνεις κάθε στιγμή της ημέρας λες και ενδιαφέρει σε κανέναν και έχεις τα μούτρα να λες ότι έχεις και προσωπική ζωή και θες να σε σέβονται τη στιγμή που δεν σέβεσαι καν εσύ τον εαυτό σου. 
Η γνώσεις σου στη τέχνη είναι σχεδόν μηδενικές, μα αυτές δεν τις χρειάζεσαι, αφού είσαι ντίβα. Πετάς τα κωλομέρια σου έξω, κάνεις και twerk, τραβάς 47 selfie ανά λεπτό για να κρατάς το κοινό στο instagram story πάντα ζωντανό. 
Ζεις για τους αντίχειρες, συλλέγεις τα likes, πας σε κάθε viral εκδήλωση, όσο άσχετη και αν είναι με αυτά που συνηθίζεις και σ' αρέσουν, απλά για να βγάλεις selfie και να δείξεις ότι έχεις ζωή.
Επειδή μεγάλωσες στα πούπουλα και σε έχουν καλομάθει, κυνηγάς το κέρδος αφού σου είπε η μαμάκα πως το παν είναι τα λεφτά και μόνο έτσι θα περνάς καλά και εσύ φυσικά την πίστεψες. 
Και αλλάζεις συντρόφους σαν τα πουκάμισα (διόρθωση, σαν εσώρουχα, αφού δεν φοράς συχνά πουκάμισα) για να μιλούν όλοι για σένα και άμα σε ξεχάσουν για λίγο, τότε κάνεις και κάτι πιο προκλητικό. 
Ας μη ξεχνάμε ότι postάρεις συνεχώς στο τοίχο και βάζεις λεζάντα στις φωτογραφίες, ψαγμένα quotes και στα σχόλια απαντάς με LOL & OMG. Έλεγες και στο χωριό σου ρε βλήμα LOL & OMG; Αν πεις μια κουβέντα παραπάνω θα σου πέσει ο κώλος; 

Τώρα πες την αλήθεια, Δεν νιώθεις λίγο σκλαβωμένος από όλα αυτά; Και πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες ότι ήθελες και ένιωθες ελεύθερος χωρίς να σε νοιάζουν οι άλλοι; Μήπως όταν ήσουν μπέμπης; Θες μια συμβουλή; Λογικά, δεν τη θες αλλά εγώ θα στη δώσω. Ξέχνα το αύριο και ζήσε το σήμερα σαν να είναι το τελευταίο σήμερα. Αδιαφόρησε για τους άλλους και τη φήμη σου και κάνε ότι σου αρέσει μπας και περάσεις στα αλήθεια τόσο καλά όσο γράφεις στα check in. 

Για να περάσεις καλά, όμως, πρέπει πρώτα να απαλλαγείς από "ετικέτες". Ο άνθρωπος έχει φτιάξει μια όμορφη στατική εικόνα του κόσμου, τυχαία ή αναγκαστικά αποτυπωμένη πάνω του, μέσα από αλυσίδες καθοριστικών συνειρμών. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι αυτή η αποτυπωμένη εικόνα είναι η πραγματικότητα.



Σχόλια