Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο



Είναι παράξενο, αλλά πιστεύω ότι ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει το κόσμο. Και αν κάπου δεν τα καταφέρει μια αγκαλιά συντροφιά με ένα χαμόγελο μπορούν να κάνουν πολλά.
Ακόμη δεν με πιστεύεις;
Αναλογίσου ότι όλα σχετίζονται με τη διάθεση.
Αν είσαι χαρούμενος και έχεις όρεξη θα κάνεις και κάτι παραπάνω, θα προσέχεις κάτι ή κάποιον καλύτερα, θα συγκεντρώνεσαι καλύτερα στην οδήγηση και στο διάβασμα, θα κάνεις την εργασία σου πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά, θα είσαι πιο κοινωνικός και πιο καλός με τους γύρω σου. Επιπλέον όταν έχεις και διάθεση ξεχνάς και όλα τα προβλήματα σου.

Αντίθετα αν είσαι κατσούφης, λυπημένος ή θυμωμένος θα τα κάνεις όλα χειρότερα από ότι συνήθως. Επίσης είναι πολύ πιθανό να κάνεις λάθη, είτε μικρά, είτε μεγάλα.

Αξίζει να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ατυχημάτων στο δρόμο 'η στη δουλειά οφείλονται  στην έλλειψη προσοχής. Γιατί όμως κάποιος δεν προσέχει;
Προφανώς επειδή το μυαλό του είναι στα προβλήματα του και στις "αγγαρείες" που έχει να κάνει εκείνη τη μέρα.

Ας τα αφήσουμε αυτά.
Ας πούμε ότι το χαμόγελο είναι  μεταδοτικό.
Ας πούμε ότι όταν βλέπουμε κάποιον να χαμογελάει αυτομάτως χαμογελάμε και εμείς χωρίς λόγο. Όποιος και να είναι αυτός. Είτε μωρό, είτε παιδί, είτε ενήλικας, είτε παππούς, είτε άστεγος, είτε πλούσιος. 
Ας πούμε, επίσης ότι όταν χαμογελάμε εμείς, παρατηρούμε μετά και τους άλλους γύρω μας να χαμογελούν.

Ξεχνάω κάτι;


Ίσως ότι όταν βλέπουμε κάποιον λυπημένο και δυστυχισμένο και τον αγκαλιάζουμε και του χαμογελάμε, του έχουμε φτιάξει ήδη τη διάθεση.

Σκέψου τώρα πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι χαμογελούσαν.
Δεν θα υπήρχε φτώχεια γιατί όλοι θα είχαν διάθεση να βοηθήσουν τους ανήμπορους. Δεν θα ήταν μολυσμένο το περιβάλλον γιατί όλοι θα ήταν πιο προσεκτικοί. Δεν θα γινόντουσαν τόσα ατυχήματα και οι καυγάδες θα είχαν σταματήσει.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει το κόσμο;
Δεν είναι τυχαίο που όλα τα ωραία κρύβονται πίσω από απλά πράγματα.

Ίσως θα έπρεπε να μάθουμε περισσότερα από τα παιδιά. Αυτά χαμογελούν πολύ συχνά και όταν το κάνουν, πραγματοποιούν φανταστικά πράγματα!
Φτιάχνουν κατασκευές, παίζουν παιχνίδια με φαντασία, ζωγραφίζουν, γνωρίζουν κόσμο και βοηθούν χωρίς εξαιρέσεις.

Η Ιδέα να γράψω για αυτό το θέμα, μου ήρθε όταν είδα ένα θρίλερ "το ευλογημένο παιδί". Το θέμα και το περιεχόμενο δεν έχουν καμία σχέση με το χαμόγελο, αλλά αν προσέξεις λίγο καλύτερα, πίσω από το πραγματικό θέμα και μέσα από τη παιδική αφέλεια υπάρχει αυτό το δίδαγμα. "Το χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο".

Σχόλια