Τα Χριστούγεννα δεν είναι όσο αθώα νομίζεις

Τα Χριστούγεννα φίλε μου δεν είναι ούτε για σένα, ούτε για μένα, ούτε για τους άλλους. Είναι για να βγάζει λεφτά το κράτος μέσα από το καπιταλιστικό σύστημα και να κινείται η αγορά με άχρηστα πράγματα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Χριστός γεννήθηκε στην πραγματικότητα τον Απρίλιο. Ο λόγος που γιορτάζουμε την γέννηση του τον Δεκέμβρη και αλλάζουμε δώρα και όλο αυτό γίνεται λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, δεν είναι άλλος από το να υπάρχει κέρδος και να κινείται η αγορά. Αν τα Χριστούγεννα ήταν τον Απρίλιο, θα ήταν κοντά στο Πάσχα και το πένθος και δεν θα γινόταν αυτό που γίνεται.
Επίσης για κάποιο λόγο όλες οι γιορτές είναι συνδεδεμένες με το φαγητό, τα ακριβά δώρα και τα ταξίδια. 
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τραπέζι των φώτων, καθαρά Δευτέρα με τη λαγάνα, τσικνοπέμπτη, Πάσχαλιάτικο τραπέζι, τραπέζι γενεθλίων... Και φυσικά το τραπέζι αυτό είναι τόσο γεμάτο που θα μπορούσε να ταΐσει ολόκληρο στρατό και τα πιάτα είναι τόσο ποιοτικά και πλούσια ο ο ίδιος ο Φαραώ θα ντρεπόταν να πάει ακόμη και στο σπιτικό μιας φτωχής οικογένειας. 
Τα δώρα ποιος είπε ότι δεν μπορούν να είναι μικρά, φτηνά και συμβολικά ή κάτι που ο άλλος χρειάζεται; Γιατί πρέπει να εντυπωσιάζουν και να δείχνουν πως ο δότης έχει λεφτά; Και όλες οι διακοπές είναι συνδεδεμένες με τα ταξίδια.
Όλοι λένε που θα πάτε Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι. Όλοι ξεχνάνε πως οι διακοπές δεν σημαίνει ταξίδι αλλά το να κάνεις κάτι διαφορετικό, είτε αυτό σημαίνει να χαλαρώνεις στο σπίτι σου, είτε το να βολτάρεις στη πόλη σου, είτε το να πας κάπου κοντά , είτε κάπου μακρυά, είτε να κάνεις στο χώρο σου όλα αυτά που δεν μπορούσες τόσο καιρό επειδή δεν είχες χρόνο.
Από όλα αυτά καταλαβαίνεις πως τα Χριστούγεννα, οι αργίες και οι διακοπές έχουν περάσει λάθος μήνυμα στο μυαλό των ανθρώπων, αντί να υπάρχει η χαρά του να δίνεις κάτι που σου περισσεύει σε κάποιον που το έχει ανάγκη και να βοηθάς, εσύ ξοδεύεις άσκοπα χρήματα και οδηγείς επικίνδυνα και τρέχεις να προλάβεις να ξοδέψεις όσο περισσότερα χρήματα μπορείς σε δώρα, βενζίνη, φαγητό και παιχνίδια.
Αυτό είναι τελικά το νόημα των Χριστουγέννων;

Σχόλια