Υπόσχομαι στο φεγγάρι για σένα.

Πάντα όταν περπατάω σκέφτομαι πιο καθαρά. Βοηθάει λίγο και η θέα του φεγγαριού από ψηλά. Ξέρεις, αυτή η φωτεινή σφαίρα που κοιτάμε όλοι όταν είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι και μοιραζόμαστε μαζί του ευτυχία, θλίψη και όνειρα. Με αυτά γεμίζει κιόλας και φορτίζει και είναι τόσο φωτεινό! Το φεγγάρι ξέρει όλες τις σκέψεις μας, αυτές που λέμε στους καλύτερους μας φίλους και αυτές που κρατάμε για τον εαυτό μας και τις λέμε μόνο σε αυτό γιατί φοβόμαστε. 

Και κάπως έτσι μαθαίνει το φεγγάρι τις ιστορίες όλων των ανθρώπων, τους καημούς, τα όνειρα, όσα θάβουμε μέσα μας, τα άσχημα αλλά και τα όμορφα και τους κρυφούς μας έρωτες.

Και δεν μας ακούει απλά. Ξέρει να διαβάζει και τις σκέψεις μας, τα χείλη μας, τα θλιμμένα ή γελαστά μάτια, ακούει τον χτύπο της καρδιάς. Ξέρει τα πάντα, αλλά ποτέ δεν μας προδίδει. 

Μας βοηθάει κιόλας. Ξέρουμε ότι δεν το κοιτάμε μόνο εμείς και νιώθουμε συντροφιά. Ξέρουμε ότι την ίδια στιγμή το κοιτάνε και άλλοι, ότι το φεγγάρι συνομιλεί με όλους εμάς που το καλούμε και ελπίζουμε την ίδια στιγμή να το κοιτάει και ένα συγκεκριμένο άτομο για να το νιώσουμε κοντά μας. Να νιώσουμε ότι μας ακούει και αυτό το άτομο και ας μην ισχύει. 

Έτσι συμβαίνει και τώρα. Κοιτάω το φεγγάρι και ελπίζω να το κοιτάς και εσύ. Μόνο έτσι βρίσκω το θάρρος να σου υποσχεθώ πράγματα με ειλικρίνεια που ξέρω ότι μπορώ να τηρήσω. 

Δεν ξέρω αν μπορώ να σου χαρίσω παλάτια, πολυτέλειες, κοσμήματα, βόλτες σε ακριβά και κυριλέ μαγαζιά και βόλτες με ακριβά σπορ αμάξια. 
Ξέρω ότι σίγουρα δεν μπορώ να σου χαρίσω το κόσμο που τόσο πολύ θες.
Ξέρω, όμως, τι είμαι ικανός να κάνω για σένα και τώρα κάτω από το φεγγάρι και τον καθαρό ουρανό σου υπόσχομαι να σε κοιτάω συνέχεια στα μάτια, έτσι για να έχεις τα δικά μου, ένα μέρος να κρυφτείς. Υπόσχομαι να σε ξαφνιάζω με λουλούδια, να σε λέω κάθε βράδυ καληνύχτα, να σε πηγαίνω για μεγάλους περιπάτους σε ωραία μέρη και κρυμμένα παράξενα μαγαζιά. 
Σου υπόσχομαι επίσης ότι θα σου χαρίσω τον κόσμο μου!
Μπορεί να μη μπορώ... Δεν θέλω άλλωστε να αλλάξω εγώ για τα μάτια του κόσμου, μα σου υπόσχομαι ότι με σένα πλάι μου μπορώ να κάνω το κόσμο λίγο καλύτερο. Όλα γίνονται καλύτερα με ένα χαμόγελο και οι καλές πράξεις κοστίζουν μόνο ένα τέτοιο. 
Χάρισε το μου και σου υπόσχομαι ότι θα τα χαρίσω και εγώ όλα αυτά σε σένα και θα ομορφαίνω το κόσμο μας για σένα. 


Σχόλια